Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 küçük kavanoz
Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram çilek
- 3 su bardağı toz şeker (525 gram)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Küçük çilekler tek parça bırakılır, büyükler iki parça haline getirilir. Geniş bir tencerede çileklerin üzerine toz şeker serpilir.
- Çilekler suyunu bırakana kadar tercihen bir gece bekletilir. Ocağa koymadan önce şekerin tamamen çözünmesi için mutlaka karıştırılır.
- Orta ateşte çilekler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Bu sırada köpükler alınır. Çilekler süzülerek başka bir kaba alınır.
- Kalan sıvı kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha şurup kıvamı alana kadar kaynatılır. Limon suyu ve çilekler eklenip bir taşım daha kaynatılır.
- Buzdolabında soğutulan tabağa şurup konur. Parmağınızla çektiğinizde birleşmiyorsa hazırdır. İlk sıcaklığı çıkınca kavanozlara ağzına kadar doldurulup kapak kapatılır. Ilınınca ters çevrilir. Afiyet olsun.
Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Ocağa koymadan önce, şekerin tamamen çözünmesi için çilekler mutlaka karıştırılır.