Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram çilek
- 4 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Çileklerin saplarını ayıklayalım, temizlenen çileklerin yarısını tencereye alalım. Üzerine 1 bardak şeker ilave edelim.
- Kalan çilekleri tencereye dökelim, kalan tüm toz şekeri üzerine döküp 1 saat şekerli olarak bekletelim. Süre sonunda tencereyi ocağa alalım.
- Ocağın altını yakalım, şeker eridikten sonra üzerine tereyağı ve kabartma tozunu katalım. Limon suyunu da ilave edelim.
- Orta ateşte, köpüklerini kaşık yardımı ile alarak kaynatalım. Ara ara çilekleri karıştıralım. 35 - 40 dakika kadar kaynayan tencereyi ocaktan alalım. Afiyet olsun.
Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Hazır olan çilek reçelini kışlık için yapacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyarak ağızlarını iyice kapatalım. Kapakların yeni olmasına dikkat edelim. Çilek reçeli oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldıralım. 1 gün bekletip iyice soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.