Çilek Reçeli Tarifi
Çilek Reçeli tarifi: Çilek Reçeli için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Reçeli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük kavanoz
Çilek Reçeli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 kilogram çilek
- 8 su bardağı şeker
- 1/2 adet limonun suyu
Çilek Reçeli tarifi nasıl yapılır?
- Çilekleri güzelce yıkayıp saplarını koparıyoruz.
- Çileklerin küçük olanlarını hiç bölmeden uygun bir tencereye koyalım. Büyük olanları dilediğiniz boyutlarda bölebilirsiniz.
- Şekeri çileklerin üzerine, her tarafına gelecek şekilde dökün ve tencerenin kapağını kapatın. Bir gece bu şekilde bekletelim, suyunu salmış olacaktır.
- Suyunu salmış olan çilekleri orta ateşte, tencere kapağı açık bir şekilde pişirelim ve kaynamaya başladığında köpükleri üzerinden kaşık yardımı ile alalım.
- 50 dakika kadar kaynayan reçelimize limon suyunu ilave edip 10 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım. Kavanozlara koyalım. Afiyet olsun.
Çilek Reçeli tarifinin püf noktası nedir?
Hemen kullanılacaksa, kavanoza aldığımız reçelin kapağını soğuduktan sonra kapatalım. Daha sonra kullanılacaksa sıcakken kavanozun kapağını kapatıp ters çevirelim ve serin yerde bekletelim.