Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek Marmelatı Tarifi

Çilek Marmelatı

Çilek Marmelatı Tarifi

Çilek Marmelatı tarifi: Çilek Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Marmelatı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kilogram çilek
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı içme suyu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Çilek Marmelatı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kullanacağınız kavanozları ve kapakları sterilize etmek için kaynatıp temiz bezle kurulayın, kullanacağınız zaman iyice kurumuş olsun.
  • Çilekleri güzelce yıkayıp ayıklayın, sirkeli suda 10 dakika bekletin.
  • Çilekleri tekrar sudan geçirip süzgeçte biraz suyunun süzülmesini bekleyin.
  • Suyu süzülen çilekleri mutfak robotuna atın, tam püre haline gelmeyecek şekilde parçalayın.
  • Tencereye parçalanan çilekleri alın, şekeri ve 2 çorba kaşığı içme suyunu ekleyin iyice karıştırın, ocağın altını orta ateşte açın ve arada karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin, parlaklık vermesi için ekliyoruz.
  • 15 dakika kaynatın, kaynarken başında bekleyin, üzerinde oluşan köpükleri alın.
  • 15 dakika sonunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın, köpükleri almaya devam edin.
  • Süre sonunda marmelatlarınızı sterilize ettiğiniz kavanozlara alın, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin, bir gün o şekilde bırakın.
  • Marmelat kavanozunu açana kadar serin bir yerde, açıldıktan sonra da buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.

Çilek Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?

Şekerini yoğun seviyorsanız 80-100 gram artırabilirsiniz


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025