Çilek Marmelatı Tarifi
Çilek Marmelatı tarifi: Çilek Marmelatı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Marmelatı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 küçük kavanoz
Çilek Marmelatı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram çilek
- 3 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı içme suyu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Çilek Marmelatı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle kullanacağınız kavanozları ve kapakları sterilize etmek için kaynatıp temiz bezle kurulayın, kullanacağınız zaman iyice kurumuş olsun.
- Çilekleri güzelce yıkayıp ayıklayın, sirkeli suda 10 dakika bekletin.
- Çilekleri tekrar sudan geçirip süzgeçte biraz suyunun süzülmesini bekleyin.
- Suyu süzülen çilekleri mutfak robotuna atın, tam püre haline gelmeyecek şekilde parçalayın.
- Tencereye parçalanan çilekleri alın, şekeri ve 2 çorba kaşığı içme suyunu ekleyin iyice karıştırın, ocağın altını orta ateşte açın ve arada karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyin, parlaklık vermesi için ekliyoruz.
- 15 dakika kaynatın, kaynarken başında bekleyin, üzerinde oluşan köpükleri alın.
- 15 dakika sonunda limon suyunu ekleyin ve 10 dakika daha kaynatın, köpükleri almaya devam edin.
- Süre sonunda marmelatlarınızı sterilize ettiğiniz kavanozlara alın, kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin, bir gün o şekilde bırakın.
- Marmelat kavanozunu açana kadar serin bir yerde, açıldıktan sonra da buzdolabında saklayın. Afiyet olsun.
Çilek Marmelatı tarifinin püf noktası nedir?
Şekerini yoğun seviyorsanız 80-100 gram artırabilirsiniz