Çilek Jöleli Kek Tarifi
Çilek Jöleli Kek tarifi: Çilek Jöleli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Jöleli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Çilek Jöleli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çilekli sos için:
- 20 adet  çilek
- 1 çay bardağı  toz şeker
- 2 yemek kaşığı  nişasta
Keki için:
- 3 adet  yumurta
- 1 büyük çay bardağı  toz şeker
- 1 büyük çay bardağı  sıvı yağ
- 1 büyük çay bardağı  süt
- 1 paket  vanilin
- 1 paket  kabartma tozu
- 2 su bardağı  un
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı  süt
- 1 adet  yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı (tepeleme)  nişasta
- 1 çay bardağı  toz şeker
- 1 yemek kaşığı  tereyağ
Çilek Jöleli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve toz şeker mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Sıvı yağ ve süt eklenir.
- Kuru malzemeler elenerek eklenir ve klasik kek hamuru hazırlanıp, yağlanmış unlanmış kalıba dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kürdan temiz çıkana kadar yaklaşık 25 dakika pişirilir.
- Pişen kek soğuduktan sonra servis edilecek sunum tabağına aktarılır. Daha yumuşak olması için 5-6 yemek kaşığı süt ile ıslatılır.
- Muhallebisi için 2 su bardağı süt, 1 yumurta sarısı, 1 dolu kaşık nişasta, 1 çay bardağı toz şeker göz göz olana dek pişirilir. Bir paket vanilin ve bir kaşık tereyağı eklenerek çırpılır.
- Çilekli sos için tüm malzemeler rondoda çekilir ve bir tencerede biraz pişirilir ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyup ıslatılan kekin üzerine yine soğuyan muhallebi ve son olarak soğuyan çilekli sos dökülür.
Çilek Jöleli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta ve sütün oda sıcaklığında olması ve iyi çırpılması çok önemli!
Çilek Jöleli Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine çilekli değil çikolatalı sos vs de yapabilirsiniz farklı meyveler kullanabilirsiniz. Çilekli sosun şeker miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.