Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifi: Çilek Jöleli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Jöleli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket çilek aromalı toz jöle karışımı
- 1 kilogram süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle jöleyi paketin üzerinde yazıldığı gibi yapalım ve soğuması için kenara alalım.
- Tatlı için süt, irmik ve şekeri ufak bir tencerede, çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
- Biraz koyu kıvam aldığında margarin, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyelim.
- 5 dakika daha karıştırıp, boza kıvamına geldiğinde ocaktan alalım ve soğumadan tatlıyı yapacağımız kaba dökelim.
- Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde, üzerine jöleyi döküp, buzdolabına kaldıralım.
- 3-4 saat dolapta durduktan sonra, kalıbı bir tabağa ters çevirelim ve dilimlereyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Tatlıyı soğumadan ters çevirmeyin, aksi halde parçalayın.