Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifi: Çilek Jöleli İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Jöleli İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket çilek aromalı toz jöle karışımı
  • 1 kilogram süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle jöleyi paketin üzerinde yazıldığı gibi yapalım ve soğuması için kenara alalım.
  • Tatlı için süt, irmik ve şekeri ufak bir tencerede, çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Biraz koyu kıvam aldığında margarin, vanilya ve Hindistan cevizini ekleyelim.
  • 5 dakika daha karıştırıp, boza kıvamına geldiğinde ocaktan alalım ve soğumadan tatlıyı yapacağımız kaba dökelim.
  • Tatlı oda sıcaklığına geldiğinde, üzerine jöleyi döküp, buzdolabına kaldıralım.
  • 3-4 saat dolapta durduktan sonra, kalıbı bir tabağa ters çevirelim ve dilimlereyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Çilek Jöleli İrmik Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Tatlıyı soğumadan ters çevirmeyin, aksi halde parçalayın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025