Çilek Dolgulu Kek Tarifi
Çilek Dolgulu Kek tarifi: Çilek Dolgulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Dolgulu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Çilek Dolgulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 5 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay bardağı kabartma tozu
Çilekli Jöle İçin:
- 5-7 adet çilek
- 1/2 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Çilek Dolgulu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtayı güzelce çırpalım.
- Süt, zeytinyağı ve balı ekleyerek karıştıralım.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyelim ve kıvamı yakalayalım.
- Yağladığımız muffin kalıplarına karışımı dökelim ve 160°C’de 15-17 dakika kadar pişirelim.
- Jölesi için çilekleri robotta çekerek küçültelim ve ocağa alalım.
- Su ile açtırdığımız nişastayı da ekleyerek kaynayana kadar pişirelim. Daha sonra süzgeçten geçirebilirsiniz.
- Jölemiz biraz soğuyunca keklerimin orta kısmına dökelim ve dolapta donması için bekletelim. Afiyet olsun :)