Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çilek Dolgulu Kek Tarifi

Çilek Dolgulu Kek

Çilek Dolgulu Kek Tarifi

Çilek Dolgulu Kek tarifi: Çilek Dolgulu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çilek Dolgulu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çilek Dolgulu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 5 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı kabartma tozu

Çilekli Jöle İçin:

  • 5-7 adet çilek
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nişasta

Çilek Dolgulu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtayı güzelce çırpalım.
  • Süt, zeytinyağı ve balı ekleyerek karıştıralım.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyelim ve kıvamı yakalayalım.
  • Yağladığımız muffin kalıplarına karışımı dökelim ve 160°C’de 15-17 dakika kadar pişirelim.
  • Jölesi için çilekleri robotta çekerek küçültelim ve ocağa alalım.
  • Su ile açtırdığımız nişastayı da ekleyerek kaynayana kadar pişirelim. Daha sonra süzgeçten geçirebilirsiniz.
  • Jölemiz biraz soğuyunca keklerimin orta kısmına dökelim ve dolapta donması için bekletelim. Afiyet olsun :)

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025