Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çılbır Tarifi

Çılbır

Çılbır Tarifi

Çılbır tarifi: Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Çılbır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 litre su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çılbır tarifi nasıl yapılır?

  • Derin ve geniş bir tencereye su ve tuzu ilave edip kaynatıyoruz. Suyumuz kaynayınca ocağın altını kısıp yumurtaları suya yakın kırıyoruz.
  • Akı beyazlaşınca, sarıları rafadan olacak şekilde iken delikli bir kepçe ile alıp servis tabağına koyuyoruz.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp erittiğimiz tereyağı ve pul biberi yoğurdun üzerine döküp afiyetle yiyoruz.

Çılbır tarifinin püf noktası nedir?

Yumurtaları bir kepçeye kırıp kepçeyi kaynayan suya batırıp içine biraz sıcak su alıp yumurtanın akları beyazlaşmaya başlayınca kepçedeki yumurtayı tencereye bırakabiliriz o zaman yumurtanın akları hiç dağılmaz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025