Çılbır Tarifi
Çılbır tarifi: Çılbır için gerekli malzemeler nelerdir? Çılbır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Çılbır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Çılbır tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtaları tam katı kıvamda haşlanmak üzere ocağa koyun. Yumurtaların 10 dakika haşlanması istediğimiz kıvamı verecektir.
- Yumurtalar haşlanırken bir yandan sarımsakları soyarak ince ince doğrayın. Üzerine yarım çay kaşığı tuzu ekleyerek karıştırın.
- Sarımsakları yoğurtla karıştırarak 2 dakika çatalla çırpın. Bu yoğurtlu karışımı derince bir tabağa alın.
- Haşlanmış yumurtaları soyduktan sonra, halka şeklinde dilimleyerek yoğurtlu karışımın üzerine 1 sıra olacak şekilde ekleyin.
- Küçük boy bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Yağ biraz ısındıktan sonra, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ve 1 çağ kaşığı naneyi ilave ederek 4 dakika kavurun.
- Bu pul biberli karışımı ocaktan alınca 1 dakika bekletin ve yumurtaların üzerine ekleyin.
- Arzuya göre, pul biberde bir miktar acı biber kullanılabilir.