Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Yumuşak Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye Tarifi

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifi: Çikolatalı Yumuşak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Yumuşak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gram eritilmiş tereyağı
  • 100 gram toz şeker
  • 60 gram esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 210 gram un
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 paket çikolata (parçalanmış)

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Şekeri ve eritmiş olduğunuz tereyağını bir kaba alıp el çırpıcısıyla karıştırın.
  • Yumurtanızı ekleyin ve tekrar karıştırın.
  • Şekerli vanilin, un, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Dilerseniz spatula ile karıştırabilirsiniz.
  • Çikolata parçalarınızı ekleyip karıştırın ve hamurunuzu 30 dakika buzdolabında bekletin.
  • Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 13 dakika pişirin.
  • Kurabiyeniz çıktığında yumuşak bir kıvamı olacak bu nedenle kurabiyenizin oda ısısına düşmesini bekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağınızı eritirken yakmamaya dikkat edin, ocağınızı kısık ateşte açmanızı tavsiye ediyorum.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025