Çikolatalı Yumuşak Kurabiye Tarifi
Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifi: Çikolatalı Yumuşak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Yumuşak Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
13 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Yumuşak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram  eritilmiş tereyağı
- 100 gram  toz şeker
- 60 gram  esmer şeker
- 1 adet  yumurta
- 1 paket  vanilin
- 210 gram  un
- 1/2 çay kaşığı  karbonat
- 1/2 çay kaşığı  tuz
- 1 paket  çikolata (parçalanmış)
Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Şekeri ve eritmiş olduğunuz tereyağını bir kaba alıp el çırpıcısıyla karıştırın.
- Yumurtanızı ekleyin ve tekrar karıştırın.
- Şekerli vanilin, un, karbonat ve tuzu ekleyip karıştırın. Dilerseniz spatula ile karıştırabilirsiniz.
- Çikolata parçalarınızı ekleyip karıştırın ve hamurunuzu 30 dakika buzdolabında bekletin.
- Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 13 dakika pişirin.
- Kurabiyeniz çıktığında yumuşak bir kıvamı olacak bu nedenle kurabiyenizin oda ısısına düşmesini bekleyip yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Yumuşak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Tereyağınızı eritirken yakmamaya dikkat edin, ocağınızı kısık ateşte açmanızı tavsiye ediyorum.