Çikolatalı Vişneli Tart Tarifi
Çikolatalı Vişneli Tart tarifi: Çikolatalı Vişneli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Vişneli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Vişneli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart tabanı için:
- 188 gram un
- 70 gram şeker
- 24 gram badem tozu
- 115 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
Tart tabanına serpmek için:
- 2 yemek kaşığı badem tozu
Çikolatalı harç için:
- 180 ml. sıvı krema
- 150 gram bitter çikolata
- 3 adet yumurta
- 35 gram un
- 25 gram badem tozu
- 60 gram toz şeker
İç harcı için:
- 350 gram dondurulmuş vişne
Çikolatalı Vişneli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tart kalıbını tereyağ ile yağlayıp kenara alın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını varsa tezgah üstü miksere aktarın ve pedal aparatı ile krema kıvamına gelinceye kadar orta hızda karıştırın.
- Yoksa tereyağını bir kabın içine alın ve normal mikserinizle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Şekerin yarısını ilave edip orta hızda 2-3 dakika karıştırmaya devam edin.
- Yumurtayı kırın ve ayrı bir yerde çırpın. Çırptığınız bu yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.
- Ayrı bir kasede un, şekerin kalan yarısı ve badem tozunu bir araya getirin. Ardından karışıma ekleyin.
- Bir dakika daha karıştırdıktan sonra karışımı tezgaha alın. Pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.
- Ardından streç filme sarın ve dolapta yaklaşık 2 saat kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgaha alıp merdane ile açın.
- Açtığınız hamuru dikkatli bir şekilde tart kalıbına yerleştirip, kenarlardaki fazlalığı kesin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Dinlendirdikten sonra daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine pişirme kağıdı ve kuru bakliyat koyarak 10 dakika pişirin.
- Ağırlığı kaldırarak 15 dakika daha pişirin. Tartı fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatalı Vişneli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız tart hamurunu kör pişirme tekniğiyle bir müddet mutlaka pişirin. Verilen sürenin bitiminden sonra ağırlığı kaldırın. İç harçta kullanacağınız çikolatayı iyi kalite bir çikolata olarak tercih edin. Vişnelerin suyunu mutlaka süzdürün ki harcınız sulanmasın.