Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta Tarifi
Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta tarifi: Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
2 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya İçin:
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Pasta Kreması:
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 800 mililitre süt
- 1 paket toz krem şanti
Ganaj İçin:
- 1 paket krema
- 100 gram bitter çikolata
- 100 gram sütlü çikolata
- 1 çay bardağı fındık kırığı
Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için: Yumurtalar, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Son olarak kakao, un ve kabartma tozunu da ilave edip homojen olana kadar çırpın.
- 20-22 cmlik kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip, 180 derecede alt üst fansız 40-45 dakika pişirin.
- Pasta kreması: Süt, şeker ve yumurta sarısını tencerede el çırpıcısıyla çırpın.
- Ardından nişasta ve un ilave edip, çırpmaya devam edin. Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. El çırpıcısıyla çırpın.
- Üzeri hava almayacak şekilde streç ile sarıp buzdolabında soğutun.
- Bu esnada süt ile kremşanti sert kıvam alana kadar çırpın.
- Soğumuş muhallebi kıvamındaki kremayla birleştirin ve tekrar mikserle çırpın. Krema hazır!
- Ganaj; Kremayı sos tavasında ısıtın. (Kaynatmayın) Çikolataları içine ilave edin tamamen karışana kadar karıştırın. İçine fındık kırıkları ilave edin. (Arzuya göre) Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Pastanın tabanına folyodan yuvarlak pasta tabanı yapabilirsiniz.
- İlk pandispanyayı pasta tabanının üzerine koyup, süt ile ıslatın. Pasta kremasını dikkatlice sürün.
- Bu şekilde 3 katı çıkın ve 25 dakika buzdolabında bekletin.
- Ardından kalan kremayı pastanın dışına güzelce sıvayın. En son ganajı üzerine dökün.
- 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerini servis etmeden 1 saat önce frambuaz ile süsleyin.
- Kenarlarına da file bademleri yapıştırın. Afiyet olsun.