Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta Tarifi

Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta

Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta Tarifi

Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta tarifi: Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya İçin:

  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Pasta Kreması:

  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilin
  • 800 mililitre süt
  • 1 paket toz krem şanti

Ganaj İçin:

  • 1 paket krema
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 1 çay bardağı fındık kırığı

Çikolatalı ve Frambuazlı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya için: Yumurtalar, şeker ve vanilyayı iyice çırpın. Sütü ve yağı ekleyip tekrar çırpın.
  • Son olarak kakao, un ve kabartma tozunu da ilave edip homojen olana kadar çırpın.
  • 20-22 cmlik kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip, 180 derecede alt üst fansız 40-45 dakika pişirin.
  • Pasta kreması: Süt, şeker ve yumurta sarısını tencerede el çırpıcısıyla çırpın.
  • Ardından nişasta ve un ilave edip, çırpmaya devam edin. Ocağa alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp, tereyağı ve vanilyayı ekleyin. El çırpıcısıyla çırpın.
  • Üzeri hava almayacak şekilde streç ile sarıp buzdolabında soğutun.
  • Bu esnada süt ile kremşanti sert kıvam alana kadar çırpın.
  • Soğumuş muhallebi kıvamındaki kremayla birleştirin ve tekrar mikserle çırpın. Krema hazır!
  • Ganaj; Kremayı sos tavasında ısıtın. (Kaynatmayın) Çikolataları içine ilave edin tamamen karışana kadar karıştırın. İçine fındık kırıkları ilave edin. (Arzuya göre) Oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Fırından çıkan ve soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya bölün. Pastanın tabanına folyodan yuvarlak pasta tabanı yapabilirsiniz.
  • İlk pandispanyayı pasta tabanının üzerine koyup, süt ile ıslatın. Pasta kremasını dikkatlice sürün.
  • Bu şekilde 3 katı çıkın ve 25 dakika buzdolabında bekletin.
  • Ardından kalan kremayı pastanın dışına güzelce sıvayın. En son ganajı üzerine dökün.
  • 1 gece buzdolabında bekletin. Üzerini servis etmeden 1 saat önce frambuaz ile süsleyin.
  • Kenarlarına da file bademleri yapıştırın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025