Çikolatalı Top Tarifi
Çikolatalı Top tarifi: Çikolatalı Top için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Top nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çikolatalı Top yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı toz badem
- 4 yemek kaşığı labne
- 3 yemek kaşığı bal
Üzeri için:
- 200 gram bitter çikolata (en az yüzde 70 kakao içeren)
Çikolatalı Top tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine Hindistan cevizi, toz badem, bal ve labneyi aktarın. Güzelce karıştırın.
- Yoğurmaya başlayın. Tüm malzemeler birbiriyle bütünleşince, elinizle sıkıp bıraktığınızda toparlanan bir hale geldiğinde olmuş demektir.
- Hazırladığınız Hindistan cevizli harçtan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin ve yuvarlayın. Bir tabağın içerisine dizin ve üzeri kapalı bir biçimde buzlukta 15-20 dakika kadar bekletin.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Donan Hindistan cevizli toplarınızı çikolataya batırın. Çatal yardımıyla çevirerek her yerinin çikolaya bulanmasını sağlayın.
- Hemen ardından bir tabağın üzerine ya da mümkünse ızgara telin üzerine alın. Ardından buzluğa alın ve çikolata üzerinde donuncaya kadar bekletin. Çıkarıp afiyetle tüketin.
Çikolatalı Top tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine dilerseniz eritilmiş tereyağı ilave edebilirsiniz ve labneyi çıkarabilirsiniz. Bu harcın çok daha kolay tutmasını sağlayacaktır. Badem tozu kullanmadan da tarifimizi deneyebilirsiniz. Izgara telin üzerinde dondurmanız toplarınızın mükemmel bir formda olmasını sağlar. Çatal yardımıyla çok dikkatli bir şekilde çikolataya bulamaya da özen gösterin.