Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

Çikolatalı Tavuk Göğsü

Çikolatalı Tavuk Göğsü Tarifi

Çikolatalı Tavuk Göğsü tarifi: Çikolatalı Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Muhallebisi İçin:

  • 65 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı (bir parmak eksik) un
  • 1/2 su bardağı buğday nişastası
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Muhallebiye Karıştırmak İçin:

  • 1/4 paket kakaolu bisküvi
  • 3-4 adet kremalı kakaolu bisküvi

Sos İçin:

  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 40 gram sütlü çikolata
  • 30 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Arası İçin:

  • 2 adet muz

Çikolatalı Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Un pembeleşene kadar yağla kavrulur. Üzerine süt ve şeker ilave ederek koyulaşana kadar karıştırılır.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ilave edilerek 2-3 dakika mikserle karıştırılır.
  • Rondodan çekilen bisküviler küçük bir borcama alınır ve eşit şekilde yayılır. Üzerine hazırlamış olduğumuz tavuk göğsü dökülür, bisküviler ile karıştırılır.
  • Güzelce düzelttikten sonra üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. 15-20 dakika buzdolabında bekletilir.
  • Çikolata sosunu hazırlamak için krema ve süt ocağa alınır. Hafif ısınmaya başladığında içine çikolatalar eklenir, eriyene kadar karıştırılır.
  • Çikolatalar tamamen eridikten sonra ocaktan alınır, cevizler eklenip karıştırılır. Ara ara karıştırılarak soğutulur.
  • Hafif soğuyan tatlının üzerine ılıyan çikolata sosu dökülür ve buzdolabında en az 3 saat bekletilir. Dilimleyerek servis edilir. Afiyet olsun.

Çikolatalı Tavuk Göğsü tarifinin püf noktası nedir?

Muhallebisi için unu kavururken, kokusu çıkana kadar güzelce kavurmanız gerekmektedir. Bu tatlının kıvamı ve lezzeti için çok önemlidir. Muhallebisinin topaklanmaması için sütü azar azar dökerken, bir yandan da çırpıcı ile hızlıca karıştırmanız gerekmektedir. Kıvamının koyu olmamasına dikkat edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025