Çikolatalı Tartolet Tarifi
Çikolatalı Tartolet tarifi: Çikolatalı Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet küçük boy
Çikolatalı Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 210 gram un
- 25 gram kakao
Ganajı için:
- 100 mililitre krema
- 200 gram bitter çikolata
Çikolatalı Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Tabanını yapmaya başlarken önce tereyağını ve pudra şekerini mikserde iyice çırpıyor ve krema haline getiriyoruz.
- Yumurta sarısı, süt ve tuzu da ekliyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz.
- En son unu ve kakaoyu ekleyip, iyice karıştırıp mikserden alıyoruz.
- Tezgahta elimizle çok hafif yoğurup hamuru toparlıyor ve bir streç filme sarıp buzlukta 30 dakika bekletiyoruz.
- Buzluktan çıkardığımız hamuru, iki yağlı kağıt arasında oklava yardımıyla açıyoruz. Yuvarlak bir kalıpla keserek tart kalıplarımıza koyuyoruz. (muffin kalıpları da iş görecektir)
- Tartoletleri fırına vermeden önce, tabanlarına çatal yardımıyla delikler açıyoruz.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 13-15 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra, kırılmadan kalıptan çıkmaları için soğumalarını bekliyoruz.
- Ganajı yapmak için krema ve çikolatayı, ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Fırından çıkan tartoletlerimizin içerisine ganajı döküp soğumaları için bekliyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamurunuzu buzlukta beklettikten sonra yeterince sertleştiğinden emin olun.