Çikolatalı Tart Tarifi
Çikolatalı Tart tarifi: Çikolatalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çikolatalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart için:
- 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 1/3 su bardağı pudra şekeri (+1 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı ucu tuz
- 1 adet küçük boy yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un)
Pastacı kreması için:
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta
- 1/2 paket vanilya
- 120 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı krema
Çikolatalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tart için yumurta, tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız.
- Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz. Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir. Uzun süre yoğurmayınız.
- Hamuru streç folyoya sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
- Dolaptan aldığımız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız. Tabanına çatalla delikler veriniz.
- Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
- Pastacı kreması için; süt, şekerin yarısı ve tereyağını tencereye koyup ocağa koyunuz. Bir kase içerisinde yumurta nişasta ve şekerin kalanını iyice çırpınız.
- Isınan sütten biraz içine alarak ılımasını sağlayınız. Daha sonra ocaktaki üstün içerisine yavaş yavaş katıp sürekli karıştırınız.
- Kaynayınca altını kısıp 1 -2 dakika daha kaynatıp ocaktan alınız içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırınız.
- Bir tepsiye dökerek soğumana kadar karıştırınız üzerine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip soğuyan kadar sürekli karıştırınız.
- Soğuyunca tartın üzerine dökerek süsleyip servis yapınız. Afiyet olsun.
Çikolatalı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tart kalıbınızın ölçüsüne göre miktarı 2 katına çıkarabilirsiniz. Yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.