Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Tart Tarifi

Çikolatalı Tart

Çikolatalı Tart Tarifi

Çikolatalı Tart tarifi: Çikolatalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Tart nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart için:

  • 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 1/3 su bardağı pudra şekeri (+1 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı ucu tuz
  • 1 adet küçük boy yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı un (+ 1 yemek kaşığı un)

Pastacı kreması için:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket vanilya
  • 120 gram bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı krema

Çikolatalı Tart tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tart için yumurta, tuz ve şekeri iyice krema haline gelene kadar çırpınız.
  • Üzerine yumurtayı ekleyip çırpmaya devam ediniz. Daha sonra kakao ve unu ekleyip yoğurunuz. Bu aşamada hamurun toparlanması yeterlidir. Uzun süre yoğurmayınız.
  • Hamuru streç folyoya sarıp 1 saat dolapta dinlendiriniz. Süre sonunda iki yağlı kağıt arasında tart kalıbınızın şeklinde açınız ve yine dolaba alıp 1 saat dinlendiriniz.
  • Dolaptan aldığımız hamuru yağladığınız tart kalınına yerleştiriniz ve kenardaki fazlalıkları alarak oturmasını sağlayınız. Tabanına çatalla delikler veriniz.
  • Buzluktan aldıktan sonra yağlı kağıt üzerinde herhangi bir bakliyatla 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  • Pastacı kreması için; süt, şekerin yarısı ve tereyağını tencereye koyup ocağa koyunuz. Bir kase içerisinde yumurta nişasta ve şekerin kalanını iyice çırpınız.
  • Isınan sütten biraz içine alarak ılımasını sağlayınız. Daha sonra ocaktaki üstün içerisine yavaş yavaş katıp sürekli karıştırınız.
  • Kaynayınca altını kısıp 1 -2 dakika daha kaynatıp ocaktan alınız içerisine vanilya ve çikolatayı ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırınız.
  • Bir tepsiye dökerek soğumana kadar karıştırınız üzerine 2 yemek kaşığı kremayı ekleyip soğuyan kadar sürekli karıştırınız.
  • Soğuyunca tartın üzerine dökerek süsleyip servis yapınız. Afiyet olsun.

Çikolatalı Tart tarifinin püf noktası nedir?

Tart kalıbınızın ölçüsüne göre miktarı 2 katına çıkarabilirsiniz. Yumurtanız büyük ise çırpıp içinden 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025