Çikolatalı Sütlü Islak Kek Tarifi
Çikolatalı Sütlü Islak Kek tarifi: Çikolatalı Sütlü Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Sütlü Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 dilim
Çikolatalı Sütlü Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için:
Çikolata sosu içi:
- 1 paket krema
- 200 gram çikolata
Çikolatalı Sütlü Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alıp beyazlaşana kadar çırpın.
- Ardından süt ve yağı ekleyip tekrar çırpın. En son bütün kuru malzemeleri eleyerek karışıma boşaltın. Mikserin düşük ayarı ile karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına alın (benim bu kalıbım sıvı yağ ile yağladığımızda keki sorunsuz çıkarıyor).
- 180 derece önceden ısıtılmış fansız fırında 35-40 dakika kontrollü pişirin.
- Fırından çıkan keki 3-4 dakika ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyin. Ardından bir tabağa ters çevirip keki çıkarın.
- Sonra tekrar kalıp içine alıp üzerine sütü dökün.
- Sütün çekmesini bekleyip tamamını çekince tekrar servis tabağına alın.
- Üzeri için kremayı bir tencereye alıp kaynamaya yakın ocaktan alın. İçerisine çikolatayı alıp karıştırarak eritin.
- 30-40 dakika sosu dolapta bekletin. Sonra kekin üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun.