Çikolatalı San Sebastian Cheesecake Tarifi
Çikolatalı San Sebastian Cheesecake tarifi: Çikolatalı San Sebastian Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı San Sebastian Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Çikolatalı San Sebastian Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta (1 tanesinin sadece beyazı)
- 3 kutu taze peynir (her biri 180 gram)
- 1 kutu labne peyniri (180 gram)
- 2 paket pudra şekeri
- 2,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 100 gram kuvertür çikolata
Çikolatalı San Sebastian Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yumurtaları pudra şekeri ve vanilin ile köpürene dek çırpıyoruz.
- Ayrı bir kapta peynirler çırpılır ve üzerine kremalar eklenir. Çırpmaya devam edilir.
- Un ve nişasta da eklenip iyice çırpılır.
- Benmari usulü erittiğiniz çikolatanızı (ılık olmalı) da ilave edip iyice karıştırın.
- Yumurtaların olduğu karışımı da ekleyip bir çırpma teli yardımıyla yavaş yavaş karıştırma işlemi sürdürülür. (Bu işlemi çok yapmayın.)
- Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10 dakika pişirilir.
- Daha sonra derece 200'e düşürülüp 20 daika daha pişmesi sağlanır.
- Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Daha sonra dolaba kaldırın ve 1 gece dinlendirin. Kıvamının olması için bunu kesin yapmalısınız.
- Dinlendirdiğiniz san sebastian cheesecake'i dilimleyerek, servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolatalı San Sebastian Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?
İkinci pişirme aşamasında kızarma durumun göre derecede oynayabilirsiniz.