Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Rulo Pasta

Çikolatalı Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Rulo Pasta tarifi: Çikolatalı Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki çin:

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Arası için:

  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 adet muz ( vs. istediğiniz meyve)
  • 1 avuç damla çikolata

Çikolatalı ganaj için:

  • 100 mililitre sıvı krema
  • 80 gram sütlü çikolata

Çikolatalı Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Pandispanya için yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. İçine sarısı asla karışmasın ve kullandığınız kaplar kuru olsun.
  • Beyazına çay kaşığının ucu ile tuz atıp, köpük köpük olana kadar çırpın. (Kabı ters çevirdiğinizde sabit kalıyorsa olmuş demektir)
  • Sarısına 1 çay bardağı şekeri ekleyip çırpın. İyice ve çırptıktan sonra 3 yemek kaşığı sıcak suyu sarısına ekleyip, biraz daha çırpın. Bu aşamadan sonra mikser kullanmıyoruz.
  • Yumurta beyazlarını 3 seferde sarısı ile bir spatula ile alttan üste doğru yedirerek hafifçe karıştın.
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyip onu da yavaşça alttan üste doğru karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine iyice yayın. Zaten ince bir pandispanya olacak.
  • 170 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirin. (dikkat edin ince olduğu için çabuk pişiyor)
  • Asıl önemli kısma geldik. Hiç kırılmadan, parçalanmadan nasıl sarıcaz. İlk sıcağı çıkan pandispanyamızın üzerine tekrar bir yağlı kağıt serin ve soğuyana kadar sarılmış bir şekilde bekletin.
  • Daha sonra açın, ters çevirin ve hemen çıktığını göreceksiniz.
  • İçi için 1 çay bardağı sütle çırptığımız krem şantiye kekimize iyice sürün.
  • Arasına bütün muzu ve damla çikolatayı koyup sıkıca sarın ve stres filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Üzeri için sıvı kremayı ocakta ısıtın ve çikolataları ekleyip soğumaya bırakın.
  • Soğuyan çikolatalı ganajımızı pastamızın üzerine dökün. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025