Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Ravioli Tarifi

Çikolatalı Ravioli

Çikolatalı Ravioli Tarifi

Çikolatalı Ravioli tarifi: Çikolatalı Ravioli için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ravioli nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Ravioli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1,5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet çırpılmış yumurta

Dolgusu İçin:

  • 80 gram beyaz çikolata
  • 80 gram bitter çikolata
  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 250 gram labne peyniri
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 2 damla vanilya aroması

Hamurları Yapıştırmak İçin:

  • 1 adet çırpılmış yumurta

Frambuaz Sos İçin:

  • 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek İçin:

  • 5 adet çilek
  • 6 adet frambuaz
  • 1 tatlı kaşığı şeker draje (arzuya göre kalp şeklinde)
  • 1 yaprak taze nane

Çikolatalı Ravioli tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kasede elenmiş un, pudra şekeri, kakao, tuz, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı birleştirin ve yoğurduktan sonra dinlendirin.
  • Ocakta beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta mascarpone peyniri, labne peyniri, çırpılmış yumurta ve vanilya aromasını karıştırın.
  • Benmari usulü erittiğiniz ve soğuyan beyaz ve bitter çikolatayı labneli karışımın içerisine ilave edin ve karıştırın. Dolgu kremasını en az 2 saat buzdolabında bekletin.
  • Frambuaz sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Buzdolabında dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın.
  • Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini tezgaha yapışmayacak şekilde, hafif unlayarak ince bir hamur olana kadar açın.
  • Buzdolabında katı kıvama gelmiş dolgu kremasını, ince açtığınız hamur parçalarından bir tanesine, aralarında 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkma poşeti veya kaşık ile koyun.
  • Dolguyu koyduğunuz yerler haricinde kalan hamur kısımlarına fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün.
  • Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine yavaşça diğer hamuru koyun ve parmaklarınızla yapıştığına emin olun.
  • Bir pizza kesici veya bıçak yardımıyla raviolileri kare olacak şekilde kesin. Eğer tırtıklı kesiciniz yoksa çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Raviolileri, yaklaşık 15 dakika kadar buzlukta sertleşmesini bekleyin.
  • Kaynayan suya raviolileri yavaşça koyun ve 5 dakika kadar pişirip, süsleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025