Çikolatalı Ravioli Tarifi
Çikolatalı Ravioli tarifi: Çikolatalı Ravioli için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ravioli nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çikolatalı Ravioli yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/4 su bardağı kakao
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet çırpılmış yumurta
Dolgusu İçin:
- 80 gram beyaz çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- 250 gram mascarpone peyniri
- 250 gram labne peyniri
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 2 damla vanilya aroması
Hamurları Yapıştırmak İçin:
Frambuaz Sos İçin:
- 2 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçin:
- 5 adet çilek
- 6 adet frambuaz
- 1 tatlı kaşığı şeker draje (arzuya göre kalp şeklinde)
- 1 yaprak taze nane
Çikolatalı Ravioli tarifi nasıl yapılır?
- Bir kasede elenmiş un, pudra şekeri, kakao, tuz, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı birleştirin ve yoğurduktan sonra dinlendirin.
- Ocakta beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta mascarpone peyniri, labne peyniri, çırpılmış yumurta ve vanilya aromasını karıştırın.
- Benmari usulü erittiğiniz ve soğuyan beyaz ve bitter çikolatayı labneli karışımın içerisine ilave edin ve karıştırın. Dolgu kremasını en az 2 saat buzdolabında bekletin.
- Frambuaz sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresine aktarın ve karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın.
- Buzdolabında dinlenmiş hamuru unlanmış tezgaha alın.
- Hamuru iki parçaya ayırıp, her birini tezgaha yapışmayacak şekilde, hafif unlayarak ince bir hamur olana kadar açın.
- Buzdolabında katı kıvama gelmiş dolgu kremasını, ince açtığınız hamur parçalarından bir tanesine, aralarında 2 parmak boşluk olacak şekilde sıkma poşeti veya kaşık ile koyun.
- Dolguyu koyduğunuz yerler haricinde kalan hamur kısımlarına fırça yardımıyla çırpılmış yumurtayı sürün.
- Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine yavaşça diğer hamuru koyun ve parmaklarınızla yapıştığına emin olun.
- Bir pizza kesici veya bıçak yardımıyla raviolileri kare olacak şekilde kesin. Eğer tırtıklı kesiciniz yoksa çatal yardımıyla şekil verebilirsiniz. Raviolileri, yaklaşık 15 dakika kadar buzlukta sertleşmesini bekleyin.
- Kaynayan suya raviolileri yavaşça koyun ve 5 dakika kadar pişirip, süsleyerek servis edin.