Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Puding Tarifi

Çikolatalı Puding

Çikolatalı Puding Tarifi

Çikolatalı Puding tarifi: Çikolatalı Puding için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Puding nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Puding yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/4 su bardağı mısır nişastası (30 gram)
  • 1/2 su bardağı şeker (100 gram)
  • 3 su bardağı süt (700 gram)
  • 170 gram bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çimdik tuz

Çikolatalı Puding tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereyi ocağa koymandan içerisine nişasta, şeker ve tuzu koyun.
  • Yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin bir yandan da çırpmayı ihmal etmeyin.
  • Karışım homojene yakın bir görünüm kazanınca ocağın üzerine alın ve düşük-orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin.
  • Yaklaşık 10 dakika sonra nişasta sıvıya kıvam vermiş olacak.
  • Çikolataları gelişi güzel doğrayın ve kıvam alan karışımın içerisine ekleyin.
  • 3-4 dakika kadar daha bu şekilde pişirdikten sonra ocaktan alın.
  • İçine vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
  • Servis kaplarınıza eşit miktarda bölüştürüp en az 2-3 saat soğumaya bırakın.

Çikolatalı Puding tarifinin püf noktası nedir?

Eğer pudingin üzerinin kabuk olmasını istemiyorsanız, soğumaya bıraktığınızda streç filmle üzerlerini kapatın.

Çikolatalı Puding tarifi için servis önerisi

Dilerseniz üzerini krem şantiyle süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025