Çikolatalı Profiterol Tarifi
Çikolatalı Profiterol tarifi: Çikolatalı Profiterol için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Profiterol nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Çikolatalı Profiterol yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı su
- 1/2 paket margarin
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sosu için:
- 1 paket çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata
Çikolatalı Profiterol tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye 1 su bardağı su ve margarini ekleyip margarin eriyene kadar bekleyelim.
- Unu ilave edip 1- 2 dakika karıştıralım ve ocaktan alalım.
- 5 dakika ilk sıcaklığını attıktan sonra vanilyayı katalım ve 3 yumurtayı tek tek ilave ederek çırpalım.
- Tüm yumurtaları attıktan sonra 3 -4 dakika çırpalım yapışkan bir hamur elde edeceğiz.
- Fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim ve üzerine bezeler şeklinde hamurumuzu kaşık yardımıyla koyalım.
- 180 derece alt üst ayar fırında 35 40 dakika üzerileri kızarana kadar pişirelim.
- Bu sırada kremasına geçelim. Uygun bir tencereye 2.5 su bardağı sütü alalım 3 yemek kaşığı unu, şekeri ve yumurtayı alalım, çırpalım ve ocağa alıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan tekrar alıp içerisine vanilya krem şanti ve 1 yemek kaşığı margarini alıp çırpalım. Kremamız hazır.
- Çikolata sosumuzu hazırlayalım. 2.5 su bardağı süte toz çikolata sosunu koyalım.
- Çırparak kıvam alana kadar pişirelim. İçine 1 yemek kaşığı kadar tereyağı koyalım.
- Elimizde bulunan paket çikolatadan istediğimiz kadar damak tadımıza göre koyabiliriz.
- Bezelerimiz fırından çıktığında ilk sıcaklığını attıktan sonra ortadan ikiye açıp hazırladığımız kremamızı içine sıkıyoruz.
- Hazırladığımız çikolata sosunu da üzerine döküp servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Profiterol tarifinin püf noktası nedir?
Pişerken fırının kapağını açmıyoruz. Eğer açarsak bezelerimiz kabarmaz. Buna dikkat edin.