Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Pratik Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Pratik Cheesecake

Çikolatalı Pratik Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Pratik Cheesecake tarifi: Çikolatalı Pratik Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pratik Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Pratik Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kremsı için:

  • 600 gram labne
  • 200 mililitre sıvı krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • 200 mililitre sıvı krema
  • 2 paket sütlü çikolata
  • 1/2 paket bitter çikolata

Tabanı için:

  • 2 paket tam buğdaylı bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatalı Pratik Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip kenarını alüminyum folyo ile kaplayalım. (Kek gibi kızarıp pişmesin diye)
  • Daha sonra bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ile karıştırıp kalıbımıza kaşık ile yayıp bardağın alt kısmı ile bastırarak eşit bir şekilde yayalım. (Kremayı yapana kadar dondurucuda bekletelim)
  • Labne peynirini süzgeçten geçirip 1 su bardağı şeker ile iyice mikserle çırpalım (el çırpıcı da kullanabilirsiniz). Sıvı kremayı ekleyip biraz daha çırpalım.
  • Daha sonra teker teker yumurtaları ekleyip çırpalım. Nişasta ve vanilyayı da ekleyip son kez karıştırıp, dondurucuda olan kalıbımıza dökelim.
  • Fırınınızın alt tabanına bir kaba sıcak su doldurup koyun (cheesecake pişerken çatlamasın diye)
  • Biraz önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst ayarda fansız 50 dakika pişirelim.
  • 50 dakikanın sonunda fırını açıp kalıbı biraz sallayın eğer içi pişmişse kekin içi sallanmaz, kreması pişmiş demektir.
  • Kalıbı fırından çıkarmadan kapağını biraz açıp 15 dakika bekletiyoruz.
  • Daha sonra oda sıcaklığında tezgahta bekletin. (Vaktiniz varsa dolapta soğuması için bekletebilirsiniz)
  • Kreması için sıvı kremayı ocakta ısıtıp,ocağın altını kapatın. Çikolata ılıyınca cheesecakemizin üzerine dökelim. 1 saat buzdolabında bekletin.
  • 1 gece beklese daha iyi tutar kıvamı. Benim vaktim olmadığı için dondurucuya koydum 1 saat beklettim.
  • Üzerini benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ve farklı çikolatalarla süsledim (isterseniz boşta kalabilir sadede çok güzel).
  • Krema ve labneyi beraber ağır bulmama rağmen ölçüleri ayarlı yaptığım için belkide çikolatalı olduğu için hafif geldi.
  • Pişirme derecesine ve ölçülerine dikkat ederseniz, herkes tam tutan cheesecake yapabilir. Afiyet olsun.

Çikolatalı Pratik Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Öncelikle kelepçeli kalıbımızın tabanına yağlı kağıt serip kenarını alüminyum folyo ile kaplayalim (kek gibi kızarıp pişmesin diye) Bisküvileri rondodan geçirip tereyağı ile karıştırıp kalıbımıza kaşık ile yayıp bardağın alt kısmı ile bastırarak eşit bir şekilde yayalım. (Kremayı yapana kadar dondurucuda bekletelim) Fırınınızın alt tabanına bı kaba sıcak su doldurup koyun (cheesecake pişerken çatlamasın diye) Bir dahakine limonlu yapacağım inşallah.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025