Çikolatalı Pişmeyen Tart Tarifi
Çikolatalı Pişmeyen Tart tarifi: Çikolatalı Pişmeyen Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pişmeyen Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Çikolatalı Pişmeyen Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 4 paket kakaolu kremalı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/4 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı bal
Ganaj için:
- 700 gram bitter çikolata
- 200 mililitre krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için:
- 1 kase çilek (dilediğiniz herhangi bir meyve)
Çikolatalı Pişmeyen Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tabanı için mutfak robotuna bisküvileri ekleyin ve çekmeye başlayın.
- İçerisine tereyağlarını ekleyerek çekmeye devam edin. Süt ve balı da ekleyerek çekmeye devam edin.
- Her şey iyice karışınca bisküvili harcı, tart kalıbınıza 28 cm’lik, mümkünse tabanı çıkan tart kalıbınıza alın (ben porselen bir tart kalıbı kullandım ama kolaylık olması açısından siz tabanı çıkan bir tart kalıbıyla çalışabilirsiniz).
- Elinizle iyice tabana yayıp, bir yemek kaşığı yardımıyla tabanı düzleyin.
- Ganaj için bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
- Ocaktan alınca krema ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız tabanın üzerine ganajı dökün ve iyice yayın.
- Soğuması için dondurucuya kaldırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Ben çilek tercih ettim. Afiyet olsun.