Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake Tarifi
Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake tarifi: Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 1 çay bardağı fındık
Cheesecake İçin:
- 400 gram labne
- 250 gram çikolata
- 1/2 paket krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri İçin:
- 1 paket krema
- 150 gram çikolata
Çikolatalı Pişmeyen Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bisküvileri ve fındığı bir rondodan geçirin. Tereyağını ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıba (28 cm kullandım) koyup bastırarak düzeltin ve 15 dakika buzlukta bekletin.
- Ardından 250 gram bitter-sütlü karışık çikolataları doğrayıp benmari usulü eritin. Labne peynirini bir kaba koyup çırpın. İçine pudra şekerini de ekleyip çırpın.
- Oda sıcaklığına gelen erittiğiniz çikolatayı yavaşça karışımın içine dökün, dökerken çırpmaya devam edin. Birbirine karışana dek iyice çırpın.
- Buzlukta beklettiğiniz bir kabın içinde, kremayı katılaşana kadar yüksek devirde çırpmaya devam edin. Ardından kremayı çikolatalı karışıma ekleyip spatula ile söndürmeden alttan üste doğru karıştırın.
- Bisküviyi buzluktan çıkarıp karışımı kalıba döküp düzeltin. Bir paket kremayı kaynatıp üzerine çikolataları ekleyip erimesini sağlayın.
- Ardından sosu cheesecake'in üzerine döküp bir gece buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardığınız cheesecake'in kenarlarını bıçak yardımıyla sıyırın ardından kalıptan çıkarın. Afiyet olsun.