Çikolatalı Petibör Pastası Tarifi
Çikolatalı Petibör Pastası tarifi: Çikolatalı Petibör Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Petibör Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Petibör Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
- 1 paket çikolata sos
Çikolatalı Petibör Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Süt, toz şeker, un, nişasta, portakal kabuğunu tencereye alın ve kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
- Sade petibörleri süte bandırıp, dikdörtgen bir borcamın tabanını kaplayacak şekilde dizin.
- Petibör katmanının üzerine hazırladığınız muhallebiden dökün ve ince bir katman olacak şekilde, eşit olarak yayın.
- Muhallebi katmanının üzerine kakaolu petibörleri dizin. Malzemelerin bitinceye dek katmanları bu şekilde dizmeye devam edin. En üstte muhallebi katmanı olacak şekilde tekrar edin.
- Çikolatalı sosu, paketteki talimatlarına göre hazırlayın ve borcamın en üstündeki muhallebi katmanına dökün ve düzgünce yayın. Gerekirse spatula yardımıyla düzeltin.
- Pastayı, servis yapmadan önce buzdolabında 4 saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis edin.
Çikolatalı Petibör Pastası tarifi için servis önerisi
Dilimlerin üzerine rendelenmiş beyaz çikolata koyarak servis yapabilirsiniz.