Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Petibör Pastası Tarifi

Çikolatalı Petibör Pastası

Çikolatalı Petibör Pastası Tarifi

Çikolatalı Petibör Pastası tarifi: Çikolatalı Petibör Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Petibör Pastası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Petibör Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 1 paket çikolata sos

Çikolatalı Petibör Pastası tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, toz şeker, un, nişasta, portakal kabuğunu tencereye alın ve kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Sade petibörleri süte bandırıp, dikdörtgen bir borcamın tabanını kaplayacak şekilde dizin.
  • Petibör katmanının üzerine hazırladığınız muhallebiden dökün ve ince bir katman olacak şekilde, eşit olarak yayın.
  • Muhallebi katmanının üzerine kakaolu petibörleri dizin. Malzemelerin bitinceye dek katmanları bu şekilde dizmeye devam edin. En üstte muhallebi katmanı olacak şekilde tekrar edin.
  • Çikolatalı sosu, paketteki talimatlarına göre hazırlayın ve borcamın en üstündeki muhallebi katmanına dökün ve düzgünce yayın. Gerekirse spatula yardımıyla düzeltin.
  • Pastayı, servis yapmadan önce buzdolabında 4 saat bekletin. Ardından dilimleyerek servis edin.

Çikolatalı Petibör Pastası tarifi için servis önerisi

Dilimlerin üzerine rendelenmiş beyaz çikolata koyarak servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025