Çikolatalı Pastacı Kreması Tarifi
Çikolatalı Pastacı Kreması tarifi: Çikolatalı Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pastacı Kreması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kase
Çikolatalı Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı süt (500 mililitre)
- 1 tatlı kaşığı kakao (5 gram)
- 1/2 su bardağı toz şeker (80 gram)
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası (55 gram)
- 2 adet orta boy yumurta
- 60 gram bitter çikolata
Çikolatalı Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?
- Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, kakaoyu da koyup karıştırın ve kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
- Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
- Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
- Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
- Pastacı kremasını ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar çırpın.
- Pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
- Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.