Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Pastacı Kreması Tarifi

Çikolatalı Pastacı Kreması

Çikolatalı Pastacı Kreması Tarifi

Çikolatalı Pastacı Kreması tarifi: Çikolatalı Pastacı Kreması için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pastacı Kreması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Pastacı Kreması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı süt (500 mililitre)
  • 1 tatlı kaşığı kakao (5 gram)
  • 1/2 su bardağı toz şeker (80 gram)
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme) mısır nişastası (55 gram)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 60 gram bitter çikolata

Çikolatalı Pastacı Kreması tarifi nasıl yapılır?

  • Sütü orta boy bir tencere ya da sos tavasına koyun. İçine şekerin dörtte birini, kakaoyu da koyup karıştırın ve kaynama noktasına gelene kadar orta ateşte pişirin.
  • Süt kaynarken geniş bir kasede kalan şeker, nişasta ve yumurtaları şeker eriyene kadar çırpın.
  • Kaynayan sütü yumurtalı karışıma azar azar ekleyip karıştırın böylelikle sıcaklıkları dengeleyin.
  • Karışımı tekrar tencereye alın ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşmayı gördüğünüzde ocağın altını sonuna kadar kısın ve 3 dakika boyunca karıştırmayı bırakmadan pişirin.
  • Pastacı kremasını ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar çırpın.
  • Pastacı kremasını cam bir kaseye aktarın üzerine temas edecek şekilde streç filmle kaplayın. Önce oda sıcaklığında 2 saat ardından 3 güne kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Soğumuş pastacı kremasını kullanmadan önce mikserle çırpıp ve ilk yaptığınız yumuşak haline geri getirip dilediğiniz tatlılarda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025