Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta tarifi: Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çikolatalı Pandispanya İçin:
- 300 gram yumurta
- 210 gram toz şeker
- 260 gram un
- 40 gram kakao
- 12 gram kabartma tozu
- 150 gram su
Çikolatalı Pastacı Kreması İçin:
- 500 gram süt
- 100 gram şeker
- 40 gram tereyağı
- 6 adet yumurta sarısı
- 50 gram un
- 30 gram mısır nişastası
- 100 gram bitter çikolata
- 1/2 paket vanilya
Pastanın İçi İçin:
- 1 kase vişne (arzuya göre frambuaz vs)
- 1 kase dövülmüş fındık
- 1 su bardağı damla çikolata
Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurta ve şekeri mikserde önce 2 dakika yavaş devirde, sonrasında 5 dakika hızlı devirde çırpın. Çırparken içerisine kenardan suyu da ilave edin.
- Yumurtalar iyice kabardığında içerisine kuru malzemeleri de eleyip bir spatula yardımıyla homojen kıvama gelene kadar alttan üste doğru karıştırın.
- Yağlı kağıt ile kilitlenmiş çember kalıba harcı aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika (ilk 20 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın) kontrollü olarak pişirin.
- İlk sıcaklığı çıkan keki kenarlarından bir bıçak yardımıyla çemberden ayırın ve oda sıcaklığında içinin çekmesini bekleyin. Soğuyan pandispanyayı 3 eşit parçaya ayırın.
- Çikolatalı pastacı kreması için süt ve şekerin yarısını ısıtın. Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Un ve nişastayı ilave edip homojen bir karışım elde edin.
- Isıtılmış sütü azar azar yumurtalı karışıma ilave edin. Karışımı tekrar ocağa alın ve yoğun bir kıvam alana kadar pişirin. Ocaktan alın ve bitter çikolatayı ilave edin.
- Son olarak tereyağını ilave edin ve soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı bir sıkma torbasına aktararak pasta katlarına sıkmaya başlayın.
- Pastalarınızda iç malzeme olarak vişne, frambuaz ve pirinç fındık tercih edebilirsiniz. Afiyet olsun.