Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta tarifi: Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 5 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
Pastacı kreması::
- 200 gram eritilmiş bitter çikolata
- 40 gram tereyağı
- 25 gram kakao
- 40 gram un
- 60 gram toz şeker
- 500 mililitre süt
- 1 adet büyük boy yumurta
Ganaj için:
- 400 gram bitter çikolata
- 200 gram krema
- 1 tutam tuz
Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
- Yumurta beyazlarına şekerin yarısını ve tuzu, sarılarına da diğer yarısını ekleyin.
- Yumurta beyazlarını köpük kıvamına, yumurta sarılarını da rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Kakaoyu sıcak suda eritip yumurta sarılarına ekleyin ve çırpın.
- Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilini eleyin ve yumurta sarılarına ekleyin. Düşük devirde çırpın.
- Yumurta beyazlarını üç seferde karışıma ekleyin ve katlama yöntemiyle yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
- Kalıba aldıktan sonra 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
- Kremayı yaparken kuru malzemeleri tencereye alın. Üzerine sütü ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Başka bir kaba alıp üzerini kabuk tutmaması için streçleyin ve soğumaya bırakın.
- Ganaj için 400 gr bitter çikolata ve kremayı bir tutam tuz ekleyerek benmari usulü eritin. Daha sonra başka bir kaba alıp üzerini streçleyin ve soğumaya bırakın.
- Pastamızın iskeleti hazır. Pandispanyayı keserek ara katlarına kremayı sürün.
- İçine çikolata meyve veya dilediğiniz süslemeleri koyabilirsiniz.
- Katları üst üste yerleştirdikten sonra ganaj ile kaplayın ve dinlenmeye bırakın. Ertesi gün pastanız yemeye hazır! :)
Çikolatalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Keki ve kremayı bir gün önceden hazırlayın ve 1 gece dolapta dinlendirip ertesi gün birleştirin. Ganajı birleştireceğiniz gün hazırlayabilirsiniz ama dilerseni aynı gün hazırlayıp ertesi oda sıcaklığına geldikten sonra çırparak kullanabilirsiniz. Son olarak pastayı birleştirdikten sonra da tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun efendim :)