Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta Tarifi

Çikolatalı Pasta tarifi: Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1/2 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

Pastacı kreması::

  • 200 gram eritilmiş bitter çikolata
  • 40 gram tereyağı
  • 25 gram kakao
  • 40 gram un
  • 60 gram toz şeker
  • 500 mililitre süt
  • 1 adet büyük boy yumurta

Ganaj için:

  • 400 gram bitter çikolata
  • 200 gram krema
  • 1 tutam tuz

Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Oda ısısındaki yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.
  • Yumurta beyazlarına şekerin yarısını ve tuzu, sarılarına da diğer yarısını ekleyin.
  • Yumurta beyazlarını köpük kıvamına, yumurta sarılarını da rengi açılıp krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Kakaoyu sıcak suda eritip yumurta sarılarına ekleyin ve çırpın.
  • Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilini eleyin ve yumurta sarılarına ekleyin. Düşük devirde çırpın.
  • Yumurta beyazlarını üç seferde karışıma ekleyin ve katlama yöntemiyle yumurta beyazlarını söndürmeden karıştırın.
  • Kalıba aldıktan sonra 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Kremayı yaparken kuru malzemeleri tencereye alın. Üzerine sütü ve yumurtayı ekleyip güzelce karıştırın. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
  • Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ve tereyağını ekleyip karıştırın. Başka bir kaba alıp üzerini kabuk tutmaması için streçleyin ve soğumaya bırakın.
  • Ganaj için 400 gr bitter çikolata ve kremayı bir tutam tuz ekleyerek benmari usulü eritin. Daha sonra başka bir kaba alıp üzerini streçleyin ve soğumaya bırakın.
  • Pastamızın iskeleti hazır. Pandispanyayı keserek ara katlarına kremayı sürün.
  • İçine çikolata meyve veya dilediğiniz süslemeleri koyabilirsiniz.
  • Katları üst üste yerleştirdikten sonra ganaj ile kaplayın ve dinlenmeye bırakın. Ertesi gün pastanız yemeye hazır! :)

Çikolatalı Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Keki ve kremayı bir gün önceden hazırlayın ve 1 gece dolapta dinlendirip ertesi gün birleştirin. Ganajı birleştireceğiniz gün hazırlayabilirsiniz ama dilerseni aynı gün hazırlayıp ertesi oda sıcaklığına geldikten sonra çırparak kullanabilirsiniz. Son olarak pastayı birleştirdikten sonra da tercihen 1 gece buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun efendim :)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025