Çikolatalı Pasta Tarifi
Çikolatalı Pasta tarifi: Çikolatalı Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pandispanya için:
- 6 adet yumurta
- 1 çimdik yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Pasta kreması için:
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta sarısı
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Pandispanya için yumurtanın beyazını kar beyazı olana kadar çırpalım.
- Diğer taraftan yumurta sarısını şeker ve sıcak su ile çırpalım kuru malzemeleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Yumurta beyazından yavaş yavaş ekleyip spatula yardımı ile aşağıdan yukarıya doğru karıştıralım.
- Krema tarifi için kremşanti tereyağı ve bitter çikolata hariç tüm malzemeleri tencereye alıp ocakta kaynatalım.
- Kaynayan pasta kremasına tereyağı bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım.
- Soğuması için dolaba kaldıralım. Soğuduktan sonra Pandispanyanın her katına sürelim muz ve farklı meyveler koyabilirsiniz. ( Keki hafif sütle de ıslatabilirsiniz)
- En üst katına sürüp kenarları da güzelce sıvayalım ve tekrar dolaba koyalım.
- Bu arada kekin yüksekliğine göre yağlı kağıdı keselim. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıda dekor yapıp buzluğa koyalım.
- Donduktan sonra pastanın etrafına saralım. Pastanın en üstüne kalan kremayı sıkma torbasına alıp ucuna yıldız duy takıp sıkalım.
- Çilek dekoru için benmari usulü eritilmiş çikolataya çilekleri bastıralım soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata ile süsleyip pastanın üstüne koyabiliriz. Afiyet olsun.