Çikolatalı Pancake Tarifi
Çikolatalı Pancake tarifi: Çikolatalı Pancake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Pancake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Çikolatalı Pancake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş elma
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
Servisi için:
- 4 yemek kaşığı çikolata ezmesi
Çikolatalı Pancake tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşacık, içi mis gibi elma kokan ve damla çikolatalı pankekler hazırlamak için; kabuğunu soyduğunuz elmayı rendenin kalın kısmıyla rendeleyin.
- Rendelenmiş elmayı yağsız bir tavada suyunu çekene kadar soteleyin, soğuması için bir kenarda bekletin.
- Yumurta, toz şeker, süt, zeytinyağı ve elma sirkesini geniş bir karıştırma kabına aldıktan sonra mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Elde ettiğiniz sıvı pancake harcına elenmiş un, kabartma tozu, tuz ve damla çikolata ekledikten sonra karışımı bir çatal yardımıyla 2-3 dakika kadar karıştırın.
- Suyunu çeken elma püresini kattıktan sonra sadece bir kez karıştırdığınız pankek harcını 10 dakika kadar dinlendirin.
- Yağsız bir tavayı yüksek ateşte kızdırın. Her pancake için ölçünüz yarım çay fincanı olacak şekilde hazırladığınız karışımı kızgın tavaya dökün.
- Pankekleri, her iki tarafı da hafif bir renk alıp göz göz olana kadar pişirdikten sonra servis tabaklarına alın.
- Üzerlerine çikolata ezmesi gezdirdiğiniz pankekleri, sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Çikolatalı Pancake tarifinin püf noktası nedir?
Kararmaması için elmayı önceden rendelememeye dikkat edin, arzuya göre üzerine 1-2 damla kadar limon suyu gezdirin ve kısa bir süre bekletin.Un ekledikten sonra pankek harcını karıştırırken mikser kullanmayı tercih etmeyin. Bir çatal ya da plastik bir çırpıcı yardımıyla un pütürleri gidene kadar pancake harcını yavaşça karıştırmaya özen gösterin. Aksi takdirde hamur sertleşecektir.Arzuya göre sığ bir krep tavasını yağladıktan sonra fazla yağını kağıt peçete yardımıyla alın. Yağladığınız tavayı kızdırdıktan sonra pankek harcını tavaya aktarın ve her iki tarafını da kısık ateşte, göz göz olana kadar pişirmeye özen gösterin.