Çikolatalı Mousse Tarifi
Çikolatalı Mousse tarifi: Çikolatalı Mousse için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Mousse nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Çikolatalı Mousse yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mousse için:
- 60 gram sütlü çikolata (1 Adet Kare Çikolata)
- 30 gram bitter çikolata (Yarım Paket Kare Çikolata)
- 150 gram krema (1 Paketin 3/4)
- 60 gram süt (Yarım Çay Bardağı)
- 2 gram yaprak jelatin
Glaze için:
- 50 gram toz şeker (2 Tepeleme + 1 Silme Yemek Kaşığı)
- 15 gram kakao (1 Tepeleme + 1 Silme Yemek Kaşığı)
- 30 gram krema
- 20 gram su (1/8 Çay Bardağı)
- 3 gram jelatin
Çikolatalı Mousse tarifi nasıl yapılır?
- Mousse yapımı için çikolataları ince ince kıyıp bir kaba alın. Jelatini buzlu suda yumuşamaya bırakın. Sütü bir cezvede kaynatın, ocaktan alın.
- İçerisine yumuşayan jelatini ekleyin karıştırın. Jelatin çözündükten çikolataya ekleyin çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı 2 dakika mikser ile çırpın.
- Hafif soğuyan çikolata karışımını kremaya ekleyip katlama yöntemi ile karıştırın. Buzdolabında 30 soğumaya bırakın.
- O esnada glaze yapımı jelatini buzlu suya yumuşaması için bırakın.
- Geri kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Glaze küçük süzgeçten geçirerek bir kaba alın.
- Soğuyan mousse sıkma torbası veya kaşıkla servis edeceğiniz tabak veya kaseye alın. Buzlukta en az 1 saat bekletin.
- Kasede servis edeceğiniz mousse çıkarmak için kek kullanabilirsiniz.
- Tabanında kek olan mousse kaplamasını oda sıcaklığındaki glaze ile yapın ve pasta bıçağı ile servis tabağına alın.
- Üzerini süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata veya istediğiniz herhangi bir ürünle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolatalı Mousse tarifinin püf noktası nedir?
İçerisinde bulunan jelatinin ne işe yaradığını sizlere kısaca açıklayayım. Jelatin içerisine girdiği malzemeyi daha çok köpürterek hacim kazandırır ve bu hacmi uzun süre korumayı sağlar. Kısacası hacim artrıcı ve stabilizatör olarak etkinlik gösterir. Toz yada yaprak jelatin gözetmeksizin bu tarifi deneyebilirsiniz.