Çikolatalı Mascarpone Tatlısı Tarifi
Çikolatalı Mascarpone Tatlısı tarifi: Çikolatalı Mascarpone Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Mascarpone Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Mascarpone Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram bitter çikolata
- 250 gram mascarpone peyniri
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Çikolatalı Mascarpone Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Bitter çikolatayı parçalayarak benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın.
- Mascarpone peynirini şekerle birlikte ayrı bir kaba alarak mikserle çırpın.
- Üzerine yumurtaları ekleyerek bir-iki dakika daha çırpın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve güzelce karıştırın.
- 26 cm'lik kalıbı tereyağı ile yağlayıp, hazırladığınız karışımı kalıba güzelce yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 20-25 dakika pişirin ve ılıdıktan sonra afiyetle tüketin.
Çikolatalı Mascarpone Tatlısı tarifi için servis önerisi
Tatlınızı üzerine pudra şekeri, Hindistan cevizi serperek ya da dondurma ilavesi ile servis edebilirsiniz.