Çikolatalı Islak Kek Tarifi
Çikolatalı Islak Kek tarifi: Çikolatalı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
Islatmak için:
Çikolatalı sos için:
- 3/4 su bardağı süt
- 160 gram sütlü çikolata (2 paket)
- 1 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın ve üzerine şeker ilave ederek güzelce çırpın.
- Ardından süt, vanilya ve yağ ilave ederek çırpmaya devam edin. Üzerine kakao, un, kabartma tozunu eleyerek spatula yardımıyla karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
- Yağlanmış unlanmış orta boy dikdörtgen bir kek kalıbına hazırladığınız harcı aktarın. 180 derecede 25-30 dakika kadar pişirin.
- Kekin içi pişince fırından alın ve minik delikler açın ya da dilimleyin. Ardından kek sıcakken soğuk sütü üzerine gezdirin. Kekin sütü içine çekene kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
- Bu sırada çikolatayı benmari usulü eritin ve ocaktan alın. Çikolatanın içerisine sütü çırparak ilave edin. Son olarak kakaoyu da ilave ederek çırpmaya devam edin ve sosunuzu hazırlayın.
- Sosu kekin üzerine yayın ve kek iyice soğuduktan sonra servis edin.
Çikolatalı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek sıcakken üzerine soğuk süt gezdirin. Dilerseniz hazır çikolata sosu kullanabilir ya da sadece çikolata eriterek de kekinizi servis edebilirsiniz.