Çikolatalı İrmikli Kurabiye Tarifi
Çikolatalı İrmikli Kurabiye tarifi: Çikolatalı İrmikli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı İrmikli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Çikolatalı İrmikli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- 175 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 paket çikolata
Çikolatalı İrmikli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Fırınınızı 170 dereceye ayarlayın ve ısınmaya bırakın. Fırın tepsinize yanmaz kağıt serip, bir kenara alın.
- Oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını bir kaba alın ve ezerek yoğurun, ardından içerisine pudra şekerini alın ve karıştırın.
- Kabın içine irmik, vanilya ve yumurtayı ekleyerek yoğurmaya başlayın. Unu ise azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
- Kulak memesi gibi bir kıvam elde edip, hamurda herhangi bir pürüz görmediğiniz zaman hamurunuz hazır demektir.
- Daha sonrasında hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve bastırın. Ardından fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üst kısımları kızarana kadar pişirin.
- Kurabiyeler fırında pişerken siz de çikolatalı sosu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çikolatayı parçalara ayırarak, benmari olarak eritin.
- Fırından çıkarttığınız kurabiyelerin ılımasını bekleyin. Ardından kurabiyenin yarısını eritilmiş çikolataya bulayın.
- Çikolatanın biraz donmasını bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Çikolatalı İrmikli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Bütün malzemeleri oda sıcaklığında kullanmanız gerek, böylelikle ağızda dağılan leziz kurabiyeler elde edebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz çikolata yerine puding de kullanabilirsiniz.
Çikolatalı İrmikli Kurabiye tarifi için servis önerisi
Çikolatalı kısma Antep fıstığı tozu veya Hindistan cevizi serpip, servis edebilirsiniz.