Çikolatalı Güllaç Tarifi
Çikolatalı Güllaç tarifi: Çikolatalı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Çikolatalı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 yaprak güllaç yaprağı (400 gramlık paket 12 adet çıkıyor yarısını kullandım)
- 1200 mililitre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 küçük boy kase fındık (ya da ceviz)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 100 gram sütlü çikolata
Çikolatalı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Şeker, süt, kakao ve çikolatayı tencereye alıp şeker eriyene, kakao açılana kadar karıştıralım. Pişirmiyoruz sadece ılıtıyoruz.
- Serçe parmağınızı süte sokup 8 saniye bekletin yakmıyorsa o sıcaklık yeterlidir.
- Güllaç yapacağımız borcama bir kepce sos ekleyerek dizmeye başlıyoruz.
- Kat kar dizerek her kata sosumuzdan her yer ıslanacak şekilde döküyoruz.
- 3 kata geldiğimizde cevizleri serpiyoruz. Kalan katları da aynı şekilde diziyoruz. Afiyet olsun.