Çikolatalı Güllaç Tarifi
Çikolatalı Güllaç tarifi: Çikolatalı Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Çikolatalı Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet güllaç yaprağı
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 80 gram çikolata
Arası için:
- 1 kase ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı toz antep fıstığı
- 1 avuç frambuaz
Çikolatalı Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye sütü, şekeri, kakaoyu, vanilyayı ve çikolatayı alın. Süt ısınıp çikolatalar eriyene kadar ocakta karıştırın. Ardından ocağı kapatın ve ilk sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Kullanacağımız borcam veya tepside ilk 4 adet güllaç yaprağını çikolata sos ile ıslatın. Arasına fındığı ve damla çikolatayı serpin.
- Tekrar kalan 4 adet güllaç yaprağını teker teker ıslatın, kalan sosu komple üzerine dökün ve buzdolabında bir saat dinlendirin.
- Son olarak istediğiniz gibi süsleyip servis edin. Afiyet olsun.