Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) Tarifi
Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) tarifi: Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram bitter çikolata
- 4 adet yumurta
- 1/2 su bardağı esmer şeker (arzuya göre toz şeker) (daha tatlı sevenler şeker oranını artırabilir)
- 75 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı kakao
Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) tarifi nasıl yapılır?
- Çikolatayı benmari usulü eritin. İçerisine tereyağını ekleyin ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın, ılınması için bir kenara alın.
- Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaselere ayırın. Beyazlara azar azar şeker ekleyerek çırpın ve merengi hazırlayın.
- Ilınan çikolata ve tereyağı karışımına yumurta sarılarını tek tek ekleyerek çırpın. Beyazları da ekleyerek spatula ile merengi söndürmeden, nazikçe, katlama tekniğiyle alttan üste karıştırın.
- En son kakaoyu da ekleyin ve güzelce yedirin. Ayarlanabilir çember kalıbı 20 cm genişliğine getirin. Altına yağlı kağıt yerleştirip yanlardan çembere sıkıştırarak katlayın.
- Kek harcını dökerek 180 derecede 25 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine kakao eleyin ve servis edin. Afiyet olsun.