Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) Tarifi

Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate)

Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) Tarifi

Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) tarifi: Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 150 gram bitter çikolata
  • 4 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı esmer şeker (arzuya göre toz şeker) (daha tatlı sevenler şeker oranını artırabilir)
  • 75 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao

Çikolatalı Fondan Kek (Gateau Fondant Au Chocolate) tarifi nasıl yapılır?

  • Çikolatayı benmari usulü eritin. İçerisine tereyağını ekleyin ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın, ılınması için bir kenara alın.
  • Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı kaselere ayırın. Beyazlara azar azar şeker ekleyerek çırpın ve merengi hazırlayın.
  • Ilınan çikolata ve tereyağı karışımına yumurta sarılarını tek tek ekleyerek çırpın. Beyazları da ekleyerek spatula ile merengi söndürmeden, nazikçe, katlama tekniğiyle alttan üste karıştırın.
  • En son kakaoyu da ekleyin ve güzelce yedirin. Ayarlanabilir çember kalıbı 20 cm genişliğine getirin. Altına yağlı kağıt yerleştirip yanlardan çembere sıkıştırarak katlayın.
  • Kek harcını dökerek 180 derecede 25 dakika pişirin. Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine kakao eleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025