Çikolatalı Fındıkpare Tarifi
Çikolatalı Fındıkpare tarifi: Çikolatalı Fındıkpare için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fındıkpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Çikolatalı Fındıkpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 2.5 büyük su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 büyük su bardağı iri parçalanmış fındık içi
- 80 gram bitter çikolata
Çikolatalı Fındıkpare tarifi nasıl yapılır?
- Kabartma tozu hariç bütün malzemeler sırasıyla ilave edilir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir. (Ele yapışmayacak kıvamda)
- Son olarak kabartma tozu eklenip tekrar yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamur yumurtanın akına batırılıp fındığa bulanır.
- Tepsiye dizilir ve parmakla ortasına çukur açılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180° kontrollü bir şekilde pişirilir.
- Soğumuş olan kurabiyelerin çukur kısmına benmari usulü eritilmiş çikolatadan konur.
- Çikolatanın donması için beklemeye bırakılır. Daha sonra da afiyetle tüketilir. Ellerinize sağlık!
Çikolatalı Fındıkpare tarifinin püf noktası nedir?
Kurabiyelerin üstü hafif kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra hemen oda sıcaklığına çıkarmayın fırının kapağını açık bırakın bir süre sonra kurabiyeyi çıkartın.