Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) Tarifi
Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifi: Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet küçük boy
Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 80 gram tereyağı ya da margarin (2 yemek kaşığı)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı ucu karbonat
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 çimdik tuz
- 1 avuç fındık
- 1 avuç bitter çikolata
- 1 avuç damla çikolata
Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, şeker, yumurtayı çırpın.
- Unu, karbonatı, tuzu, kabartma tozunu, vanilini ekleyin, yoğurun.
- Bitter çikolatayı bıçakla doğrayıp ekleyin, fındıkları ister dövün ister bütün ekleyin, damla çikolataları ekledikten sonra yoğurun.
- Pişirme kağıdı serilen tepsiye hamura merdane yardımıyla baton şeklini verin.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Piştikten sonra 5 dakika bekleyin ve dilim dilim kesip yeniden 200 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifinin püf noktası nedir?
Asıl Selanik gevreği kuru meyvelerle yapılır, ben fındıklı ve çikolatalı yapmayı tercih ettim.