Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) Tarifi

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti)

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) Tarifi

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifi: Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 80 gram tereyağı ya da margarin (2 yemek kaşığı)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı ucu karbonat
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 çimdik tuz
  • 1 avuç fındık
  • 1 avuç bitter çikolata
  • 1 avuç damla çikolata

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı, şeker, yumurtayı çırpın.
  • Unu, karbonatı, tuzu, kabartma tozunu, vanilini ekleyin, yoğurun.
  • Bitter çikolatayı bıçakla doğrayıp ekleyin, fındıkları ister dövün ister bütün ekleyin, damla çikolataları ekledikten sonra yoğurun.
  • Pişirme kağıdı serilen tepsiye hamura merdane yardımıyla baton şeklini verin.
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  • Piştikten sonra 5 dakika bekleyin ve dilim dilim kesip yeniden 200 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Fındıklı Selanik Gevreği (Biscotti) tarifinin püf noktası nedir?

Asıl Selanik gevreği kuru meyvelerle yapılır, ben fındıklı ve çikolatalı yapmayı tercih ettim.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025