Çikolatalı Fındıklı Islak Kek Tarifi
Çikolatalı Fındıklı Islak Kek tarifi: Çikolatalı Fındıklı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fındıklı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Çikolatalı Fındıklı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı parça çikolata
- 1 su bardağı iri kıyılmış fındık
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 3 adet yumurta
Üzeri İçin:
- 2 paket bitter çikolata
- 1 paket krema
Çikolatalı Fındıklı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle derince bir kapta un, kakao, tarçın ve kabartma tozunu güzelce karıştıralım. Sonra sıvı malzemeleri, bal, pekmez ve yumurtaları sırayla kuru karışıma ekleyelim, mikserle çırpalım.
- Karışım pürüzsüz ve akışkan bir kıvama geldikten sonra parça çikolataları ve fındıkları ekleyelim. 5-6 dakika daha çırpalım.
- Kek hamurumuz hazır olunca, kek kalıbını zeytinyağıyla iyice yağlayalım ve karışımı kalıba dökelim. Önceden alt-üst ayarda, 170 derecede ısıtılmış fırında, 50 dakika pişirelim. Pişen keki fırından çıkartarak 15-20 dakika soğumaya bırakalım.
- Bu esnada üzerinin sosunu hazırlayalım. Küçük bir sos tenceresinde çikolataları eritelim ve krema ile bağlayalım. Soğuk kekin üzerine, sıcak sosu gezdirelim. Afiyet olsun :)
Çikolatalı Fındıklı Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz üst çikolatasında hiç krema kullanmadan, 4 paket bitter çikolatayı benmari usulü eriterek de kullanabilirsiniz. Üzerindeki sos daha sert ve kabuk kıvamında olsun isterseniz 10 dakika kadar buzdolabında bekletebilirsiniz.