Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi Tarifi
Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi tarifi: Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
60 adet
Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 50 gram sıvı yağ (1/2 çay bardağı)
- 100 gram pudra şekeri (1,5 çay bardağı)
- 35 gram esmer şeker (3 çorba kaşığı)
- 50 gram fındık kırığı (1 çay bardağı)
- 20 gram kakao (2 çorba kaşığı)
- 275 gram un (2,5 su bardağı)
- 25 gram nişasta (1/2 çay bardağı)
- 70 gram damla çikolata
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
Çikolatalı Fındıklı Buzluk Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Yağları ve şekerleri iyice karıştırın, yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.
- Damla çikolata ve fındık hariç tüm malzemeleri ekleyip homojen olana kadar hafif yoğurarak karıştırın.
- Damla çikolata ve fındığı ekleyin karıştırın.
- Hamuru 4 eşit parçaya ayırın streç filmin içince sucuk kalınlığında şekil verin streç filme sıkıca sarın ve en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin (vaktiniz varsa 2 saate kadar bekletin).
- Dinlenen hamurların pişirmeyeceğiniz kısmını buzluğa kaldırın, pişecek olanlar için; streç filmi açın, bıçak ile hamurdan 1 cm kalınlığında daireler kesin ve fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış fansız alt üst ayarda 180 derecede 8-9 dakika pişirin, çıkarttığınızda soğuyana kadar dokunmayın, dağılabilir. Afiyet olsun.