Çikolatalı Ekler Tarifi
Çikolatalı Ekler tarifi: Çikolatalı Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
35 adet
Çikolatalı Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 11 yemek kaşığı margarin
- 4 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
Pastacı kreması için:
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
Üstü için:
- 70 gram sütlü çikolata
- 70 gram bitter çikolata
Çikolatalı Ekler tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için tencereye yağımızı koyarak başlıyoruz.
- Yağ eriyince su ve tuzu ekliyoruz.
- Su kaynamaya başlayınca unu ekleyip altını kapatıyoruz ve spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
- Un tamamen karışınca altını açıp 1-2 dakika kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
- Sonrasında altını kapatıp biraz karıştırıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
- Eğer işlemi hızlandırmak istiyorsanız bir kaba alıp hamuru mikserle de karıştırabilirsiniz.
- Hamur tamamen soğuyunca, mikserle karıştırmaya devam edip bir yandan tek tek yumurtaları içine kırıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
- Hamurun soğumasını beklerken pastacı kremamızı yapmaya başlıyoruz.
- Tencereye un, şeker, tuz ve vanilin ekleyip bir yandan karıştırırken içine sütü ekliyoruz. Orta ateşte sürekli çırpıyoruz.
- Kaynamaya başlayıp kıvam alınca, yumurta sarılarımızın üzerine 2-3 kaşık karışımdan ekleyip hemen çırpıyoruz.
- Sonrasında yumurtalı kremayı tencereye ekleyip, 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
- Üzeri için kalıp çikolatalarımızı benmari usulü güzelce eritiyoruz.
- Soğumuş hamuru dolaptan alıp sıkma torbamıza ekliyoruz. Yıldız uç kullanırsanız çok iyi olacaktır.
- Uzun ve kalın bir parmak gibi tepsimize hamurumuzu tek tek sıkıyoruz.
- Hamur aşırı derecede kabarıp şişecek, o konuda rahat olabilirsiniz.
- 190 derece alt-üst fansız fırında, orta bölümde, her tepsiyi 22 dakika pişirin.
- Çıkan pişmiş ve kabarmış ekler hamurlarınızı, altından veya yan kısmından bıçakla delin.
- Soğuyan pastacı kremanızı da bir sıkma torbasına koyup hamurda açtığınız boşluklardan içeri sıkın.
- İçi dolan hamuru benmari erittiğiniz çikolatanın içine batırın. Afiyet olsun.