Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Ekler Tarifi

Çikolatalı Ekler

Çikolatalı Ekler Tarifi

Çikolatalı Ekler tarifi: Çikolatalı Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 11 yemek kaşığı margarin
  • 4 adet yumurta
  • 1 çimdik tuz

Pastacı kreması için:

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı

Üstü için:

  • 70 gram sütlü çikolata
  • 70 gram bitter çikolata

Çikolatalı Ekler tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için tencereye yağımızı koyarak başlıyoruz.
  • Yağ eriyince su ve tuzu ekliyoruz.
  • Su kaynamaya başlayınca unu ekleyip altını kapatıyoruz ve spatula yardımıyla iyice karıştırıyoruz.
  • Un tamamen karışınca altını açıp 1-2 dakika kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  • Sonrasında altını kapatıp biraz karıştırıyoruz. Soğumasını bekliyoruz.
  • Eğer işlemi hızlandırmak istiyorsanız bir kaba alıp hamuru mikserle de karıştırabilirsiniz.
  • Hamur tamamen soğuyunca, mikserle karıştırmaya devam edip bir yandan tek tek yumurtaları içine kırıyoruz. Karıştırmaya devam ediyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvama gelen hamuru buzdolabında 1 saat bekletiyoruz.
  • Hamurun soğumasını beklerken pastacı kremamızı yapmaya başlıyoruz.
  • Tencereye un, şeker, tuz ve vanilin ekleyip bir yandan karıştırırken içine sütü ekliyoruz. Orta ateşte sürekli çırpıyoruz.
  • Kaynamaya başlayıp kıvam alınca, yumurta sarılarımızın üzerine 2-3 kaşık karışımdan ekleyip hemen çırpıyoruz.
  • Sonrasında yumurtalı kremayı tencereye ekleyip, 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz.
  • Üzeri için kalıp çikolatalarımızı benmari usulü güzelce eritiyoruz.
  • Soğumuş hamuru dolaptan alıp sıkma torbamıza ekliyoruz. Yıldız uç kullanırsanız çok iyi olacaktır.
  • Uzun ve kalın bir parmak gibi tepsimize hamurumuzu tek tek sıkıyoruz.
  • Hamur aşırı derecede kabarıp şişecek, o konuda rahat olabilirsiniz.
  • 190 derece alt-üst fansız fırında, orta bölümde, her tepsiyi 22 dakika pişirin.
  • Çıkan pişmiş ve kabarmış ekler hamurlarınızı, altından veya yan kısmından bıçakla delin.
  • Soğuyan pastacı kremanızı da bir sıkma torbasına koyup hamurda açtığınız boşluklardan içeri sıkın.
  • İçi dolan hamuru benmari erittiğiniz çikolatanın içine batırın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025