Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Ekler Tarifi

Çikolatalı Ekler

Çikolatalı Ekler Tarifi

Çikolatalı Ekler tarifi: Çikolatalı Ekler için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ekler nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Ekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 100 gram tereyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 adet büyük boy yumurta

Muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:

  • 2 paket sütlü çikolata

Çikolatalı Ekler tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım çünkü soğuk olması gerekiyor.
  • Tencereye tereyağı ve vanilya hariç diğer malzemeleri ekleyip orta ateşte çırpıcı ile karıştıralım.
  • Fokurdamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip ocaktan alalım ve karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Şimdi sıra hamur malzemesinde. Yağı tencereye alıp eritelim ve suyu üzerine ekleyelim.
  • Kaynayınca tuzu, şekeri ve unu ekleyip kıvam alana kadar karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra 5 dakika daha ocakta karıştırıp soğuması için köşeye bırakalım.
  • Soğuyan hamurumuza teker teker yumurta kırıp iyice çırpalım.
  • Sonra sıkma torbasına koyup uzun şeritler halinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 55 dakika pişirelim.
  • Bu süre sonunda kapağını açıp bir tane alarak yandan kesip içinin boş olup olmadığınız kontrol edelim. Eğer boş ise olmuş demektir ve kapağı açık şekilde yarım saat fırında bekletelim, boş değilse biraz daha bekletip çıkartalım.
  • Bu sırada benmari şekilde çikolatamızı da eritip kenarda bekletelim.
  • Eklerimizi yandan açarak muhallebi ile dolduralım ve çikolataya batıralım ya da muhallebi koymadan üst tabakayı batırıp da yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Çikolatalı Ekler tarifinin püf noktası nedir?

Hamurun soğuk olması çok önemli çünkü daha güzel kabarır ve kırdığımız yumurta içinde pişmez.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025