Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Ebruli Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Ebruli Cheesecake

Çikolatalı Ebruli Cheesecake Tarifi

Çikolatalı Ebruli Cheesecake tarifi: Çikolatalı Ebruli Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Ebruli Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Ebruli Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Taban için:

  • 100 gram tereyağı
  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram toz fındık

Kreması için:

  • 500 gram süzme yoğurt (2 su bardağı)
  • 170 gram labne peyniri
  • 220 gram şeker (1 su bardağı)
  • 2-3 damla vanilya özütü (1 paket vanilya)
  • 200 mililitre krema (1 paket)
  • 20 gram un (1 yemek kaşığı)
  • 40 gram nişasta (2 yemek kaşığı)
  • 3 adet yumurta
  • 100 gram fındık kreması (1 buçuk Yemek kaşığı)

Üst sos için:

  • 50 gram fındık kreması
  • 75 gram bitter çikolata
  • 100 mililitre krema

Çikolatalı Ebruli Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • 10 cm çapında çemberler hazırlanır bisküvi ve tereyağı, fındık karıştırılır. Tabana yerleştirilir.Buzdolabında soğutulur.
  • Kremanın yapılışı: Yoğurt labne şeker ve vanilya çırpıcı ile çırpılır. Pürüzsüz bir kıvam alınca krema eklenir.
  • Nişasta ve un elenerek ilave edilir. Çırpmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek ilave edilir her seferinde iyice çırpılır.
  • Karışım ikiye bölünerek yarısına çikolatalı fındık kreması eklenir.
  • Bir sade bir çikolatalı karışım kalıplara dökülür. Önceden 160 derece ısıtılmış fırında fansız olarak 40 dakika pişirilir.
  • Üst Sosun yapılışı: Krema hafif kenardan ısıtılarak içine çikolatalar eklenerek pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır.
  • Oda ısısına gelince dinlenmiş cheesecake üzerine eşit bir şekilde dökülür. Buzdolabında bir gece dinlendirilir. Afiyet olsun.

Çikolatalı Ebruli Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Ortası hafif sallanabilir meraklanacak bir şey yok soğuyunca donuyor. Fırın kapağı aralık 40 dakika daha dinlendirilir. Porsiyonluk yapmak istemezseniz 24 cm çapında kelepçeli kalıba aynı işlemleri yaparak fırında 50-55 dakika da pişirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025