Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Çörek Tarifi

Çikolatalı Çörek

Çikolatalı Çörek Tarifi

Çikolatalı Çörek tarifi: Çikolatalı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 3,5 su bardağı un

İçi İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 180 gram sütlü ya da bitter çikolata

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı

Çikolatalı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın. İnstant maya ve toz şekeri ekleyip harmanlayın.
  • Mayayı aktive etmeye yardımcı olacak ılık süt, yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
  • Toparlanan hamuru, mayalanması için oda ısısında 40-45 dakika kadar dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamurları unlanmış bir mutfak tezgahı üzerinde, merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
  • Şimdi hamurların kenar kısımlarına çizikler atıp sonrasında onları üst üste gelecek şekilde kapatacağız.
  • Hamurların orta kısımlarını sabit bir şerit halinde bırakın. Açtığınız hamurlara iki tarafından birer parmak kalınlığında çizikler atın.
  • Orta kısımlarına oda ısısında eritilmiş tereyağı sürüp küçük parçalar halinde kestiğiniz çikolata küplerini yerleştirin.
  • Bir sağdan bir soldan olmak üzere hamurları çikolata parçaları üzerine kapatın, örgü şeklini verin. Uç kısımlarına açılmaması için parmaklarınızla bastırın.
  • Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp arzuya göre iki eşit parçaya bölün. Aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz çörekleri oda ısısında 15-20 dakika daha dinlendirin.
  • Mayalı hamurları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-22 dakika kadar pişirin. Ilık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Çikolatalı Çörek tarifinin püf noktası nedir?

Mayalı bir hamur olacağı için yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor, hamurun toparlanma durumuna göre sonradan 1/2 su bardağı kadar un ekleyebilirsiniz.Hamurları küçük parçalar halinde kesip adet ya da kişi sayısını arttırabilirsiniz.

Çikolatalı Çörek tarifi için servis önerisi

Fırından çıkıp oda sıcaklığında soğuttuğunuz çöreklerin üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyebilir, pudra şekeri ilavesiyle de servis yapabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025