Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Çikolatalı Çörek Tarifi

Çikolatalı Çörek

Çikolatalı Çörek Tarifi

Çikolatalı Çörek tarifi: Çikolatalı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Çikolatalı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (sarısı üzeri için beyazını hamura ekliyoruz)
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 kavanoz sürülebilir çikolata (ara katı için)

Çikolatalı Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabımızın içerisine un hariç tüm malzememizi alıp güzelce karıştırıyoruz.
  • Azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurumuzu şöyle tekrar güzelce elimizle yoğurup 10 dakika daha dinlendirip tezgahımızın üzerine alıp 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
  • Bezelerimizi bir oklava yardımızı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  • Yağlı kağıt serili olan tepsimize birinci açtımız bezemizi yerleştiriyoruz ve üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Bu işlemi iki ve üçüncü katlar içinde aynı şekilde tekrarlıyoruz.
  • Dördüncü katımızı yerleştiriyoruz ve tam orta kısmına bir çorba kasesi yerleştirip bıçak ile etrafından eşit şekilde şeritler halinde kesiyoruz.
  • Kesmiş olduğumuz şeritlerin her birini ikişer üçer kez çevirip uç kısmını elimiz ile birleştirip orta kısmındaki kaseyi alıyoruz. Tepsi mayası için 20-25 dakika bekletiyoruz.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025