Çikolatalı Çörek Tarifi
Çikolatalı Çörek tarifi: Çikolatalı Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
55 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Çikolatalı Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzeri için beyazını hamura ekliyoruz)
- 3,5 su bardağı un
- 1 kavanoz sürülebilir çikolata (ara katı için)
Çikolatalı Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabımızın içerisine un hariç tüm malzememizi alıp güzelce karıştırıyoruz.
- Azar azar unumuzu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurup 35-40 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu şöyle tekrar güzelce elimizle yoğurup 10 dakika daha dinlendirip tezgahımızın üzerine alıp 4 eşit bezeye ayırıyoruz.
- Bezelerimizi bir oklava yardımızı ile yuvarlak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- Yağlı kağıt serili olan tepsimize birinci açtımız bezemizi yerleştiriyoruz ve üzerine çikolatamızı sürüyoruz. Bu işlemi iki ve üçüncü katlar içinde aynı şekilde tekrarlıyoruz.
- Dördüncü katımızı yerleştiriyoruz ve tam orta kısmına bir çorba kasesi yerleştirip bıçak ile etrafından eşit şekilde şeritler halinde kesiyoruz.
- Kesmiş olduğumuz şeritlerin her birini ikişer üçer kez çevirip uç kısmını elimiz ile birleştirip orta kısmındaki kaseyi alıyoruz. Tepsi mayası için 20-25 dakika bekletiyoruz.
- Üzerine fırça ile yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.