Çikolatalı Çilekli Pasta Tarifi
Çikolatalı Çilekli Pasta tarifi: Çikolatalı Çilekli Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çilekli Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Çikolatalı Çilekli Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 150 gram toz şeker
- 200 mililitre buttermilk (200 ml süt + 1, 5 yemek kaşığı elma sirkesini karıştırıp 20 dakika bekletin)
- 100 gram tereyağı
- 75 gram sütlü çikolata
- 70 gram bitter çikolata
- 60 mililitre sıvı yağ (1/2 çay bardağı)
- 150 gram kek unu (1, 5 su bardağı)
- 50 gram un (1, 5 su bardağı)
- 15 gram kakao
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Kreması için:
- 3 su bardağı tam yağlı süt
- 1 adet orta boy yumurta
- 2,5 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
- 1 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kutu krema
- 3 yemek kaşığı labne peyniri (Suyu süzülmüş)
- 1 paket krem şanti
- 1 paket vanilin
Üzeri için:
- 1 kase çilek
- 1 paket draje (Antep fıstıklı çikolatalı)
Çikolatalı Çilekli Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir kasede yumurta ve şekeri çırpın. Eritilmiş tereyağının sıcaklığında çikolatalı eritin.
- Yumurtalı karışım krema kıvamı alınca buttermilk ekleyin ve çikolatalı tereyağlı karışını ekleyin. Sıvı yağını da ekleyin.
- Karışacak kadar düşük devirde çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek karışıma azar azar ekleyin ve bir yandan çırpın.
- 19 cm çapında kelepçeli kalıba karışımı dökün. Tezgaha birkaç defa vurun, içindeki fazla havasını çıkarın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ilk olarak 30 dakika, ardından da ısıyı 170 dereceye düşürerek 30 dakika daha pişirin (kürdan testi yapıp fırından alın).
- Oda ısısına gelince streç filme sarın ve bir gece boyunca dinlendirin. Kreması için; nişasta, pirinç unu, un, yumurta ve sütü bir tencereye alıp iyice çırpın.
- Ocağın altını açıp sürekli çırparak pişirin. Fokurdamalar artınca şekeri ekleyip birkaç dakika sonra kremasını ekleyin ve ocaktan alın.
- İlk dumanı çıkınca toz krem şanti, labne peynir ve vanilyasını ekleyip iyice çırpın. Sakız kıvamında bir krema elde edin (Açık bir pasta olacağı için kreması çok akışkan olmamalı ki pastadan akmasın).
- Pastanın üst kısmı tıraşlayın ve ikiye bölün. Kremadan kenarlara fazla gelmeyecek şekilde ekleyip, yayın.
- Bol çilek ve draje ekleyin tekrar krema ve çilek eklemesi yapın. İkinci kek katını yerleştirin. En üste tekrar krema ve çilekle süsleme yapın. Afiyet olsun.