Çikolatalı Çiçek Çörek Tarifi
Çikolatalı Çiçek Çörek tarifi: Çikolatalı Çiçek Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Çiçek Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Çikolatalı Çiçek Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 3,5 - 4 su bardağı un
İçi İçin:
- 150 gram çikolata kreması
Üzeri İçin:
Çikolatalı Çiçek Çörek tarifi nasıl yapılır?
- 3,5 su bardağı unu bir kabın içerisine alın. Ardından ortasını havuz şeklinde açın ve ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı ilave edin. Hafifçe karıştırın.
- Ardından karışımın içerisine tuz ve sıvı yağı da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun. Eğer eksik kalırsa 1/2 su bardağı daha un ilave edin.
- Hamurunuzu oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamurunuzu 4 adet eşit bezeye ayırın.
- Bezeleri hafif unlu bir tezgahın üzerinde büyük bir servis tabağı boyutunda açın.
- Açtığınız bir bezeyi yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın. Ardından yüzeyine çikolata kreması sürün. Üzerine bir kat daha koyun ve işlemi tekrar edin.
- Son açılmış bezenin üstüne çikolata kreması sürmeyin. Tam ortasında bir su bardağı oturtun ve su bardağının etrafını yön belirleyerek içe doğru döndürün.
- Ardından ortasından bardağı kaldırın. Üzerine yumurtayı sürün ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Çıkarıp bir süre soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.