Çikolatalı Cheesecake Tarifi
Çikolatalı Cheesecake tarifi: Çikolatalı Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Çikolatalı Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Çikolatalı Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı için:
- 1 paket yulaflı bisküvi
- 2 paket kremalı bisküvi
- 3 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
Cheesecake için:
- 2 adet yumurta
- 200 gram labne
- 200 gram krem peynir
- 1 paket vanilya
- 200 mililitre krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı un
- 200 gram bitter çikolata
Çikolata sosu için:
- 200 mililitre krema
- 100 gram bitter çikolata
Çikolatalı Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Bisküvileri robotta un haline getirin. Eritilmiş tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra kelepçeli kalıba yağlı kağıdı koyup sıkıştırın.
- Üzerine bisküvileri koyup, bardak yardımıyla iyice bastırarak yayın. Buzdolabında biraz bekletin ve o sırada çikolatalı cheesecake harcını hazırlayın.
- Labne ve krem peyniri mikserle çırpın ve kremayı ekleyin. Daha sonra pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Yumurtaları da tek tek ilave ettikten sonra en son unu ekleyip tekrar çırpın.
- Çikolatayı benmari usülü eritin. Hazırladığınız harca çikolatayı da ilave edip karıştırın. Harcınızı, bisküvili kelepçeli kalıba dökün. 180 derecede 45 – 50 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra dinlendirin. Üzeri için kremayı ısıtın. 100 gr. çikolatayı içine koyup, eriyene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız sosu, fırından çıkardığınız harcın üzerine döküp buzdolabına koyun. En az 3 – 4 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun! :)